Watertorenweg 160 - 200 , 3063 HA, Rotterdam

  • F
prijs op aanvraag
Vragen over dit pand?
Maak een afspraak via onze online tool.

Omschrijving

Bent u de partij die een voorliefde heeft voor monumentaal vastgoed en heeft u affiniteit met maatschappelijke vraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar u. De gemeente Rotterdam is voornemens om groot deel van de gebouwen op het voormalige Drinkwaterleidingterrein De...

Toon meer

Kenmerken

Bedrijfstakken in

Downloads

Bent u de partij die een voorliefde heeft voor monumentaal vastgoed en heeft u affiniteit met maatschappelijke vraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar u.

De gemeente Rotterdam is voornemens om groot deel van de gebouwen op het voormalige Drinkwaterleidingterrein De Esch te verkopen. Het gaat hierbij om de rijk gedecoreerde watertoren, een Rijksmonument uit 1873, om de aanpalende hallen 1, 2 en 3, om horecalocatie Hal4 aan de Maas, het proefsnelfiltergebouw De Villa en 11 filterhuisjes.

De verkoop heeft betrekking op ca. 3.528 m² ondergrond en ca. 4.605 m² BVO in de opstallen.

De locatie is gesplitst in 14 nieuwe percelen grond die in erfpacht worden uitgegeven en bij het kadaster bekend zijn als Gemeente Kralingen, Sectie E, nummers 2370 tot en met 2383.

De Esch is een gebied waar de komende periode veel staat te veranderen. Het gebied is onderdeel van de A-Z as (Alexander – Zuidplein) waar wordt gestudeerd op een verdere verdichting en verstedelijking met onder andere een derde stadsbrug vanuit De Esch naar Rotterdam Zuid met hoogwaardig OV. De te verkopen gebouwen zijn bestempeld als monument. Met alle ruimtelijke ontwikkelingen direct om de te verkopen locatie heen is het een fantastisch object voor beleggers met een lange focus.

De gemeente is voor de Watertorenweg en omgeving op zoek naar een geschikte partij. Een betrouwbare en slagvaardige partij, of consortium van partijen. Een partij die de continuïteit van het maatschappelijk gebruik in het gebied kan zekerstellen en die de monumentale waarde en de bijzondere cultuurhistorische kenmerken omarmt en versterkt.

De locatie zal ter verkoop worden aangeboden in de huidige feitelijke staat waarin het complex zich bevindt (as is, where is), op basis van de huidige bestemming en onder gestanddoening van de lopende huurovereenkomsten en huurachterstanden.

Verkoop geschiedt via een openbare verkoopprocedure met voorselectie. Deelname staat open voor alle geïnteresseerde partijen, waarbij wij u als belangstellenden in de eerste fase vragen in een motivatiebrief kenbaar te maken waarom u in aanmerking wil komen voor aankoop van deze locatie.

Bij belangstelling kunnen wij u het procesdocument (incl. geheimhoudingsverklaring) en de verkoopvoorwaarden doen toekomen. Na ondertekening van de geheimhoudingsverklaring wordt toegang verleend tot de digitale dataroom.

Aanmelden voor vrijdag 21 juli a.s., 12.00 uur.

Toon meer

Algemeen

Vraagprijs prijs op aanvraag
Servicekosten BTW belast Nee
Status Beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie belegging
Bouwjaar 1873
Bouwvorm Bestaande bouw

Locatie

Adres Watertorenweg 160 - 200
Plaats Rotterdam
Provincie Zuid holland
Land Nederland
Ligging
  • In woonwijk

Belegging

Soort belegging maatschappelijkvastgoed
Aantal huurders 11

Energie

Energielabel F
Energielabel index 1.73
Energielabel einddatum 2026-03-23

Bedrijfstakken in

Ontdek het object

Watertorenweg 160 - 200, 3063 HA, Rotterdam
Watertorenweg 160 - 200, 3063 HA, Rotterdam

Locatie

Watertorenweg 160 - 200, 3063 HA, Rotterdam

Vragen over dit pand?
Maak een afspraak via onze online tool.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie