Toermalijnring 1100 -1116, 3316 LC, Dordrecht
Verhuurd 3316 LC, Dordrecht

Toermalijnring 1100 -1116, 3316 LC, Dordrecht

Omschrijving

Algemeen Unieke kans voor startende of doorstartende bedrijven om zich representatief en milieuverantwoord te presenteren in dit energie-0-bedrijvencentrum. Het centrum is gelegen op het nieuwe bedrijventerrein Dordtse Kil III aan de westzijde van Dordrecht,...

Lees meer

Kenmerken

Oppervlakte 120 m²
Meer kenmerken

Vragen over dit pand?

Bedrijfshuisvesting Drechtsteden
Bedrijfshuisvesting Drechtsteden

Bedrijfstakken in Dordrecht

Kenmerken

Overdracht
Status verhuurd
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie bedrijfsruimte
Bouwjaar 2005
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Toermalijnring 1100 -1116
Plaats Dordrecht
Land NL
Ligging
  • bedrijventerrein
Bedrijfsruimte
Bedrijfshal oppervlakte 60 m²
Oppervlakte in units vanaf 60 m²
Kantoor oppervlakte 60 m²
Energie
Energielabel A
Energielabel index 0.85
Energielabel einddatum 2026-01-21
Parkeergelegenheid
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Unieke kans voor startende of doorstartende bedrijven om zich representatief en milieuverantwoord te presenteren in dit energie-0-bedrijvencentrum.

Het centrum is gelegen op het nieuwe bedrijventerrein Dordtse Kil III aan de westzijde van Dordrecht, tegenover de Makro en direct naast de A16. Het bedrijventerrein is direct ontsloten op de Randweg N3 die de A16 (Rotterdam/Antwerpen) en A15 (Rotterdam/Nijmegen) met elkaar verbindt. Ook is via de Rijksstraatweg een uitstekende verbinding met de overige bedrijventerreinen en het achterland van Dordrecht.

Het representatieve complex omvat op de hoeken vier units met veel glasoppervlak en de mogelijkheid voor een showroom. De tussenunits hebben bedrijfsruimte op de begane grond en kantoorruimte op de verdieping.
Er is ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. Per unit zijn 4 parkeerplaatsen beschikbaar.

Energie-0-bedrijvencentrum
De units zijn uitgerust met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energie- en waterbesparing. Naast extra isolatie van vloer, gevel en dak (Rc 3½ a 4 m²K/W), extra isolerend zonwerend glas (U 1,1 W/m²K) en buitenzonwering, wordt verwarmd met warmtepompen, aangesloten op grond- of luchtcollectoren. De ventilatie-installatie is voorzien van een warmte terugwin-unit, die ca. 97% van de warmte uit de afvoerlucht haalt en daarmee de aanvoerlucht opwarmt. In de zomer werkt de installatie omgekeerd en wordt de aanvoerlucht ‘voorgekoeld’ door de afvoerlucht. Kortom, simpele en betrouwbare installaties, die geen aardgas meer nodig hebben. Voor de aandrijving wordt alleen nog gebruik gemaakt van ‘groene stroom’, opgewekt uit wind- en zonne-energie, zodat volstrekt geen fossiele brandstof (= aardgas of elektriciteit van kolen/gas/kernenergiecentrales) verbruikt wordt en dus ook geen uitstoot van schadelijke stoffen (CO² etc) meer plaatsvindt.

Deelnemen in een energie-0-bedrijvencentrum is goed voor het milieu, goed voor uw portemonnee en goed voor uw imago. Een betere wereld begint vandaag bij u zelf!

Pluspunten van het energie-0-bedrijvencentrum op een rij
- uitstekend bereikbare locatie,
- ruime parkeergelegenheid,
- representatieve uitstraling,
- luxe en onderhoudsarme afwerking,
- extreem energiezuinig (dus lage ‘stook’kosten),
- praktisch en efficiënt indeelbaar,
- voorzien van alle comfort (verwarming, ventilatie en zonwering),
- milieubewuste voorzieningen,
- lage servicekosten (door onderhoudsarme installaties en materialen).

Kadastrale aanduiding
Gemeente Dordrecht, sectie V, nummer 1595, groot 39 are en 90 centiare.

Indeling
Ca. 60,2 m² bedrijfsruimte gelegen op de begane grond.
Ca. 60,2 m² kantoorruimte gelegen op de eerste verdieping.
4 parkeerplaatsen.

Voormelde oppervlakten zijn indicatief berekend aan de hand van opname ter plaatse, op basis van plattegrondtekeningen en informatie verkregen via www.bagviewer.nl. De oppervlakten zijn zo secuur mogelijk vastgesteld, doch mogen niet worden aangemerkt als verhuurbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Voorzieningen
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in de huidige staat met onder andere de volgende voorzieningen:

- gekeurde brandblusvoorzieningen;
- indirect gestookte luchtheater op de begane grond;
- verwarming d.m.v. een warmtepomp;
- volledig betegelde modern afgewerkte toiletruimte;
- voorbereiding inbraakalarminstallatie;
- splitunit airconditioning*;
- pantryblok met twee onder- en twee bovenkasten;
- mechanische ventilatie;

De met een * gearceerde zaken zijn om niet aan een nieuwe (onder) huurder ter beschikking gesteld, oftewel een nieuwe huurder mag gebruik van maken van deze voorzieningen, doch ze behoren niet tot het gehuurde. Vervanging en onderhoud komt voor rekening van de huurder.

Huurprijs
€ 975,00 per maand te vermeerderen met servicekosten en BTW,

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
Vijf jaar met verlengingsperioden van vijf jaar.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verhuurder en huurder in de huurovereenkomst een verklaring ondertekenen op grond waarvan zij opteren voor belaste verhuur. Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij Wet vastgestelde of nader vast te stellen minimumpercentage zal of blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting, zodanig dat kan worden geopteerd voor belaste (ver-)huur. Huurder zal zich zoveel als in zijn vermogen ligt inspannen om ervoor te zorgen dat niet van dit uitgangspunt wordt afgeweken. Indien huurder niet of niet meer aan dit uitgangspunt kan voldoen, zal de huurprijs worden verhoogd, zodanig dat verhuurder wordt gecompenseerd voor de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor met omzetbelasting belaste huur.

Bijkomende kosten
Bovenop en gelijktijdig met de periodiek verschuldigde huurprijs zal door verhuurder een verrekenbaar voorschot worden berekend ter grootte van € 10,-- per m² per jaar voor onder andere navolgende leveringen en diensten.

- periodieke controle- en onderhoudswerkzaamheden en kleine leveringen aan alle in het gebouw aanwezige installaties,
- inclusief de telefooninstallatie voor remote controle van de warmtepompen,
- onderhoud van de buitenzonwering,
- onderhoud en inspectie van het dak,
- onderhoud van de overheaddeuren,
- onderhoud van het buitenterrein vanaf 1m uit de gevel,
- verzekering van alle glasruiten in het gehuurde, dienende tot lichtdoorlating,
- schoonhouden van het buitenterrein vanaf 1m uit de gevel,
- een bijdrage voor het via de Gemeente Dordrecht geïnitieerde parkmanagement,
- 5% administratiekosten (exclusief B.T.W.) over bovenstaande leveringen en diensten.

Zekerheidsstelling
Een borgsom of bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW.

Huurovereenkomst
Standaard huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in februari 2015.

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Dordrecht valt de onderhavige onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: “Dordtse Kil" dat werd vastgesteld bij Raadsbesluit van 25 juni 2013. Op grond van artikel 3 van de bestemmingsregels is de bestemming van het object: “Bedrijf” met dubbelbestemming ‘Waarde-Archeologie – 3’.

De voor ‘Bedrijf’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. bedrijven;
b. bedrijfswoningen behorende bij de onder a. bedoelde bedrijven;
c. horeca;
d. detailhandel;
e. verkooppunt motorbrandstoffen.
voor zover het de gronden ten zuiden van de N217 (Dordtse Kil III) betreft, tevens voor:
f. verkeer;
alsmede voor:
g. bij de bestemming behorende voorzieningen, zoals verhardingen, groen, water, parkeervoorzieningen en nutsvoorzieningen.

De bovenstaande en in de bijlage verstrekte gegevens, betreffende de bestemming zijn gedownload via de website www.ruimtelijkeplannen.nl per toestandsdatum 23 oktober 2017.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verkoper en koper een verklaring ondertekenen, op grond waarvan zij opteren voor belaste verkoop. Deze zogenaamde “opteringsverklaring” zal bij ondertekening van de koopovereenkomst door koper zijn ondertekend.

Energielabel
Het object beschikt over een energielabel A.

Datum van oplevering
In overleg.

Bijzonderheden I
Verhuurder behoudt zich het recht voor om op het dak extra voorzieningen aan te brengen die passen in het energie-0-concept, zoals PV-panelen. Huurder dient te accepteren dat verhuurder te allen tijde toegang heeft tot het dak.

Disclaimer
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Bedrijfstakken in Dordrecht

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Deel dit bericht:

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie