Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
3708 JA, Zeist

Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist

€ 1.850.000 k.k.

Omschrijving

Gelegen in het lint van de Stichtse Lustwarande bieden wij deze karakteristieke, groots uitgebouwde, vrijstaande jaren villa ‘onder de beuken’ uit 1920 aan. De villa heeft 11 vertrekken en een woonoppervlakte van 448 m². Deze meters zijn aanwezig in de twee...

Lees meer

Kenmerken

Woonoppervlakte 448 m²
Aantal slaapkamers 6 slaapkamers
Aantal kamers 11 kamers
Perceel 4541 m²
Meer kenmerken

Vragen over deze woning?

Molenbeek Makelaars Zeist

Download de Brochure

Download Dynamis brochure

Media

Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Alle media weergeven

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 1.850.000 k.k.
Status Beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Soort woning landhuis
Woning type Woonhuis
Type woning vrijstaande woning
Permanente bewoning ja
Bouwjaar 1920
Bouwvorm bestaande bouw
Soort dak samengesteld dak
Materiaal van dak
 • pannen
Locatie
Adres Driebergseweg 3 D
Plaats Zeist
Land NL
Ligging
 • in woonwijk
 • in bosrijke omgeving
Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte 448 m²
Overige inpandige ruimte 105 m²
Gebouwgebonden buitenruimte 30 m²
Inhoud 1960 m³
Perceeloppervlakte 4541 m²
Indeling
Aantal verdiepingen 6
Aantal kamers 11 (6 slaapkamers)
Aantal badkamers 1 badkamer
Aantal woonlagen 6 woonlagen
Voorzieningen
 • buitenzonwering
Energie
Energielabel E
Energielabel einddatum 03-12-2029 0:00
Isolatie
 • muurisolatie
Warm water
 • c.v.-ketel
Buitenruimte
Tuin
 • tuin rondom
Hoofdtuin tuin rondom
Hoofdtuin achterom ja
Bergruimte
Schuur/berging vrijstaand hout
Voorzieningen
 • voorzien van elektra
 • voorzien van water
Isolatie
 • geen isolatie
Aantal schuren 3
Parkeergelegenheid
Garage
 • parkeerplaats
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed
Overig
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte

Uitgebreide omschrijving

Gelegen in het lint van de Stichtse Lustwarande bieden wij deze karakteristieke, groots uitgebouwde, vrijstaande jaren villa ‘onder de beuken’ uit 1920 aan. De villa heeft 11 vertrekken en een woonoppervlakte van 448 m². Deze meters zijn aanwezig in de twee gekoppelde, maar los van elkaar te gebruiken bouwdelen.

De villa is gesitueerd op een zeer royaal perceel grond van 4.541 m². Het kavel ligt in het kwadrant van Park Hoog Beek en Royen, tegenover Park Schoonoord en naast Park Molenbosch.

De ligging is binnen de bebouwde kom en kort nabij het veelzijdige centrum van Zeist. De ligging ten opzichte van het openbaar vervoer is ook zeer goed, na drie kilometer is het station Driebergen Zeist en de bushalten zijn ook dichtbij aanwezig. De snelweg A-12 is mede door de spoortunnel goed bereikbaar. Diverse scholen, zowel basis- als voortgezet zijn binnen een straal van enkele honderden meters aanwezig.

De omvang van de villa en de plattegrondindeling maakt het mogelijk een onafhankelijk van het woonhuis functionerende praktijkruimte of kantoorruimte, met vijf parkeerplaatsen op eigen terrein, te realiseren. Uiteraard is ook dubbele bewoning mogelijk.

Begane grond:
De entree van de villa ligt circa tachtig centimeter boven het maaiveld. Zowel een brede trap, als een hellingbaan geven toegang tot het entree terras. Bij de voordeur is een overdekte entree en de brede voordeur wordt aan beide zijden geflankeerd door originele glas in lood ramen met jachttaferelen. Achter de voordeur bevindt zich een ruime hal met meterkast en trapopgang met tussenbordes naar de eerste verdieping en deuren naar de twee woonkamers, het toilet en het souterrain. De eerste woonkamer is aan de voorzijde van de villa gelegen. Deze is voorzien van een lichteiken parketvloer, twee erkers en een loggia met originele schuifdeuren. Aan beide zijden van de schuifdeuren bevinden zich inbouwkasten met deuren deels glas in lood. Deze woonkamer (werkkamer/kantoor) heeft aan drie zijden ramen. De tweede woonkamer is aan de tuinzijde van de villa gesitueerd en deze is zeer speels en volledig voorzien van vloerverwarming. In het oorspronkelijke gedeelte is de donkerbruine eikenhouten lambrisering nog intact, evenals de eikenhouten balken in het plafond. De karakteristieke gas openhaard maakt het plaatje compleet. Ook deze woonkamer heeft aan drie zijden ramen. In 1995 is circa 36 m² toegevoegd aan de woonkamer, zodat er een verbinding gemaakt kon worden tussen de originele woonkamer en de originele plek van de keuken. Tevens is hier een deel van de vloer van de woonkamer verlaagd tot het aanwezige peil van de omringende tuin. Hierdoor ontstaat een Grand Café achtige ruimte. De aanbouw uit 1995 is uitgevoerd met aan drie zijden ramen met roedenverdeling en met detaillering van de dakrand conform het bestaande pand. Uiteraard zijn hierbij alle toen geldende eisen t.a.v. isolatie toegepast. Vanuit de tweede woonkamer zijn een drietal terrassen bereikbaar. Het eerste terras is voorzien van een veranda, deze sluit aan bij de oorspronkelijke woonkamer. Door de verhoogde ligging ten opzichte van het maaiveld heeft u van hieruit een magnifiek overzicht over de tuin. Het tweede terras sluit aan op het verlaagde woonkamergedeelte en ligt dus op maaiveld. Dit terras is 36 m² en wordt deels omzoomd door lage beukenhagen. Het derde terras is toegankelijk vanuit de keuken en is 12m² groot. Een vierde terras, beschut door een muur, ligt iets van het huis af in de tuin en kijkt uit op de achterzijde van de woning. Vanuit de eerst omschreven hal is de verdieping te bereiken. De trap is 110 centimeter breed en voorzien van een tussenbordes.

Eerste verdieping:
Een raam op de eerste verdieping zorgt voor daglicht in de hal, zowel op de begane grond als de eerste verdieping. Vanaf het tussenbordes is met enkele treden de eerste en bovendien kleinste slaapkamer bereikbaar. Vanuit de zeer ruime hal worden de overige drie slaapkamers bereikt. Alle drie de slaapkamers hebben een tweetal ruime inbouwkasten. Daarnaast is er een inloopkast aanwezig met vier kasten en twee ramen. De hal geeft toegang tot een efficiënt ingedeelde badkamer, met daglichttoetreding. De badkamer is voorzien van ligbad, douche, toilet, bidet en een flink blad waarin een wasbak is opgenomen en waaronder de aansluitingen voor was- en droogmachine aanwezig zijn. Daarnaast is er veel opbergruimte. De badkamer heeft naast een radiator ook vloerverwarming.

Tweede verdieping hoofdgebouw:
Vanuit de hal op de eerste verdieping is de zolder te bereiken via een vaste, afgesloten, trap. De zolder verkeert in originele staat. De leidingschacht voor keuken en badkamer is tot hier doorgetrokken, zodat eenvoudig op de zolder-etage een extra badkamer kan worden gerealiseerd. Naast deze extra badkamer is er dan nog ruimte voor twee extra kamers. Verkoper heeft reeds een impressie gemaakt van de indeling. Om de trap naar de tweede verdieping meer stahoogte te geven kan de bestaande dakkapel worden voorzien van een opbouw met een kap.

Souterrain:
In 2005 is de garage vervangen voor een multifunctioneel bijgebouw. Om dit bijgebouw binnendoor te kunnen bereiken is de ruimte in het souterrain uitgebreid. Dankzij het grotendeels in glas uitgevoerde dak is hier een prachtige multifunctionele ruimte ontstaan, die nu in gebruik is als vergaderruimte. Maar hij is ook geschikt als atelier, gym, lounge-, televisie- of speelruimte. Deze ruimte is voorzien van vloerverwarming. De gang, die de verbinding vormt tussen het hoofdgebouw en het bijgebouw is afgescheiden van deze ruimte door glazen bouwstenen. Onder het originele tweede woonvertrek bevinden zich in het souterrain diverse ruimten. Deze zijn bereikbaar via een trap vanuit de entreehal en een tweede inpandige trap, die later tot stand is gekomen bij uitbreidingen in 1995 en 2005.De eerste 4 ruimten in het souterrain zijn gerealiseerd in 1920 en 1947 en hebben een beperkte stahoogte. Eén van deze ruimten wordt gebruikt als stookruimte, hier bevinden zich de HR-ketel, het boilervat en de tonnen van het centraal stofzuigsysteem, waarin het vuil wordt opgevangen.

Multifunctioneel van binnenuit bereikbaar bijgebouw

Begane grond:
In 2005 is de oude garage vervangen door nieuwbouw met een grondoppervlak van 100m2. De architectuur sluit geheel aan bij het oorspronkelijke beeld van de villa. Veel aandacht is besteed aan de detaillering. Zo zijn de getimmerde bakgoten voor zien van gootklossen en een beëindiging met een zinken kraal. Ook is de horizontale band met staand metselwerk, die aanwezig is bij het hoofdgebouw, herhaald, evenals het staand metselwerk in de topgevels. Omdat het bijgebouw een eigen entree heeft, grenzend aan de oprit, kan hier eenvoudig een praktijkruimte of kantoor gerealiseerd worden. Op de begane grond bevindt zich aan de voorzijde de entree en daarnaast achter de (garage)deuren de fietsenberging. De L-vormige hal geeft toegang tot een trap naar beneden, waardoor je via het souterrain binnendoor een verbinding hebt met het hoofdgebouw. Naast de reeds genoemde fietsenberging zijn vanuit de hal nog twee flinke kamers bereikbaar. Iedere kamer heeft minimaal één deur naar buiten. Vanuit de hal is er een trap naar de eerste verdieping. Naast deze trapopgang bevinden zich een technische ruimte met groepenkast en de verdeler van de vloerverwarming, alsmede een ruim toilet. De gehele begane grond is voorzien van een hardstenen vloer met daaronder vloerverwarming. Door middel van een rechte steektrap is de eerste verdieping te bereiken.

Verdieping:
Overloop met twee Veluxdakvensters. Vanaf de overloop zijn twee slaap-/werkkamers bereikbaar. Er is een badkamer met douche, toilet en wastafel. De badkamer is voorzien van een Velux-dakvenster. Net als de begane grond is ook de gehele verdieping is voorzien van vloerverwarming.

Parktuin:
Door de omvang van het kavel en het tuinontwerp ligt de woning in haar eigen zorgvuldig aangelegde onderhouden parktuin. Qua beeld wordt aangesloten bij de Engelse Landschapsstijl met slingerende paden en grote groepen struiken en vaste planten, die van voor- tot najaar een aaneenschakeling van uitbundig bloeiende bloemen laten zien. De entree van deze groene oase wordt vorm gegeven door de zorgvuldig gedetailleerde, gemetselde poortpalen, samen met het handgemaakte hekwerk. Dit stalen, zwart gemoffelde, hekwerk is voorzien van details als pijlpunten en dennenappels. De hele tuin is omheind. De voortuin is links en rechts van de woning met dezelfde hekken en poorten als langs de straat afgesloten van de achtertuin. De gehele voortuin is beplant met o.a. hortensia’s, rhododendron, geum, geranium, chelone obliqua, sedum matrona, lampenpoetsergras en beukenhagen. Via de slingerende paden van boomschors kan een wandeling in eigen tuin gemaakt worden. De achtertuin is vanaf de achterzijde van het hoofdhuis circa 70 meter diep met een gemiddelde breedte van 42 meter. Centraal ligt een groot grasveld waaromheen slingerende paden zijn aangelegd. Aan weerszijden bevinden zich borders met deels extra paden. Ook hier zijn weer grote groepen struiken en vaste planten aangeplant onder de vele grote bomen (zoals esdoorn, haagbeuk, linde, taxus, dennen, coniferen), die de tuin omzomen. De onderbegroeiing bestaat uit o.a. eikenbladhortensia, hortensia asperea, geum, geranium patricia, spirea, tiarella cordifolia, mannetjesvaren dryopteris filix-mas, persicaria amplexicaulis, pennisetum, beukenhagen etc.

Bij het huis zijn de paden bestraat met rode gebakken klinkers, verder naar achteren zijn de paden voorzien van boomschors. In de tuin bevinden zich diverse terrassen en zitplekken. In een aan één zijde open schuur (circa 40 m²) halverwege de tuin kan het grote tuingereedschap, zoals zitmaaier, opgeborgen worden. In de gehele tuin zijn ruim 30 sproeipunten aanwezig met water uit een eigen bron. Op een deel van deze sproeipunten is ook leidingwater aanwezig en/of elektra.

Bijzonderheden:
- Op de begane grond is het oorspronkelijke deel van het hoofdgebouw voorzien van nieuwe luiken (2015), die met de originele hengen zijn bevestigd.
- Op de eerste verdieping van het hoofdgebouw zijn de ramen, die de hele dag veel zon vangen voorzien van screens.
- De Velux dakramen in het bijgebouw zijn allen voorzien van screens.
- Centraal stofzuigsysteem. Zowel hoofd- als bijgebouw zijn voorzien van aansluitpunten voor het centraal stofzuigsysteem.
- De villa is voorzien van een groepenkast met 22 groepen, allen voorzien van aardlekbeveiliging. Daarnaast zijn er ook twee krachtstroom groepen. Er is overspanningsbeveiliging op twee groepen.
- Het bijgebouw bezit een groepenkast met zes groepen. Deze groepenkast is voorzien van aardlekbeveiliging en ook hier is krachtstroom.
- Om een auto te laden er bij de parkeerplaats een 400 Volt contactdoos aanwezig.
- De hemelwaterafvoeren zijn bijna allen uitgevoerd in koper, dat een prachtig donkerbruin patina heeft, dat uitermate goed past bij de metselsteen. Ook zijn alle HWA’s voorzien van bladvangers bij de uitloop beneden, circa 60 cm boven maaiveld.
- De woning is voorzien van een (doorgemeld) alarmsysteem, dat in delen aangezet kan worden.
- De aanwezige dakvensters zijn voorzien van rolgordijnen en insectenwering aan de binnenzijde en zonwering aan de buitenzijde.
- Rondom het huis is verlichting aangebracht, die geschakeld is op een schemerschakelaar. Het betreft verlichtingspunten op de hoeken van de woning, boven de entreedeur en de garagedeur, op de poortpalen nabij de straat en twee staande lampen in de voortuin. Daarnaast is o.a. het pad rondom het 1000m2 grote grasveld in de achtertuin verlicht met lantaarns, die geschakeld zijn en van huis uit te bedienen.
- Op verschillende plaatsen in de tuin zijn er tappunten voor leidingwater.-
- Aan de kant van de garage is een rijstrook van drie meter, zodat groot materieel gemakkelijk in de achtertuin kan komen.
- Op het eigen terrein zijn 5 parkeerplaatsen aanwezig.
- Alle ramen op de begane grond zijn voorzien van of vervangen door HR++ glas.
- De spouw is geïsoleerd middels ingespoten polystyreenkorrels.
- De aanbouw uit 1995 en het nieuw gebouwde bijgebouw uit 2005 hebben een Rc waarde van 3,5.
- Het speelhuis van de kinderen van de huidige bewoners is niet meer in gebruik als zodanig maar staat nog steeds in de zandbak van 36 m² en 100 centimeter diep. Het zand is afgedekt met houtsnippers. Als dit weggehaald wordt is de zandbak weer operationeel.

Alle media

Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist

Plattegronden

Alle afbeeldingen

Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist
Driebergseweg 3 D, 3708 JA, Zeist

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

 • Mannelijke inwoners

  3.885
 • Vrouwelijke inwoners

  4.460
 • Inwoners Zeist

  30.527
 • Inwoners Zeist

  32.303
 • Auto('s)

  1,0 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 277.000,-

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Documenten

Brochure Download
Brochure Download

Deel dit bericht:

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie